Informatie hondenfotografie

Hoe mooi is het om lekker met je hond  te genieten in de natuur, terwijl je ondertussen, op een ontspannen manier, een mooi beeld laat maken van jouw hond? Bij Foscofotografie is dit dé manier om tot een geweldig eindresultaat te komen. Een resultaat waarbij jij je hond, herkent zoals hij of zij is.

Bij een outdoor fotosessie van jouw hond worden de foto’s lekker in de buitenlucht gemaakt. Ik maak veel gebruik van de omgeving en het bestaande licht. Een relaxte omgeving en het werken zonder tijdsdruk zorgt voor heerlijke ongedwongen foto’s met veel sfeer. Voor fotosessies reis ik heel Nederland en België door. Voor een fotosessie is het belangrijk dat het dier mooi schoon is. Verder is het fijn als een hond los kan, maar dit is absoluut niet noodzakelijk. Veiligheid staat voorop en eventuele riemen of lijnen kunnen worden weggehaald in photoshop.

Uiteraard is een ander type fotosessie ook bespreekbaar. Zoals foto’s voor een hengstenboek, dierenwinkel,  trimsalon of dierendag. Neem hiervoor contact op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken voor waardevolle hondenfotografie.

Wanneer je het boekingsformulier invult is je boeking nog niet definitief. Ik zal de boeking eerst beoordelen en vervolgens contact opnemen per mail. Samen gaan we dan een datum en locatie bepalen. De boeking is volledig definitief wanneer je een boekingsbevestiging hebt ontvangen en de rekening is voldaan. Deze bevestiging ontvang je na het overeenkomen van een datum en locatie.

Spannend! Het is bijna tijd voor de fotosessie en dan komen alle plotselinge vragen. Wat moet ik aan? Hoe ga ik dat doen voor de camera en wat nu als mijn hond niet netjes blijft zitten? Maak je om al deze vragen niet te druk. Je kunt jezelf en je dieren goed voorbereiden op een fotosessie.

Qua kleding is het in elk geval goed om met mij vooraf te overleggen welke kleuren of voor welke stijl kleding je wilt gaan. Zo kan het in de winter bijvoorbeeld heel erg leuk zijn om een lekkere warme cozy trui aan te trekken, met een muts en wanten, in koele kleuren om zo een echte winterse scene te creëren.

Ook met je dieren kun je voor de sessie alvast een beetje oefenen. Zo kun je bijvoorbeeld de commando’s zit, af, sta en blijf wat meer gaan oefenen met je hond/honden of kun je zelfs extra oefeningen zoals head down aanleren. 

Ik heb inmiddels ontzettend veel ervaring met allerlei soorten dieren en hun karakters. En door mijn ervaring als hondentrainer en liefhebster kan ik je zo goed mogelijk begeleiden in het aansturen van je eigen dier wanneer dit nodig is.

Tijdens de fotosessie zullen we altijd eerst een stukje naar de fotolocatie wandelen. Jouw hond  heeft dan tijd om aan mij te wennen zodat we daarna ontspannen aan de sessie kunnen beginnen. Ook wij kunnen elkaar dan even leren kennen en doorspreken wat voor foto’s we gaan maken.

Tijdens de fotosessie begeleid ik genoeg zodat we het beste resultaat uit de fotosessie kunnen halen. Dit alles zonder tijdsdruk, zodat we ontspannen kunnen werken en er ook wat ruimte is voor korte pauzes tussen de shots door.

Na de fotosessie houden we contact per mail. Binnen een aantal dagen zul je het voorproefje ontvangen. Dit is alvast 1 bewerkte foto van de fotosessie met jouw hond/honden.. Afhankelijk van het gekozen pakket ontvang je daarna de foto’s of een persoonlijke pagina.

Op deze persoonlijke pagina is het mogelijk extra foto’s uit te kiezen of een nabestelling te doen van drukwerk, wanddecoraties of albums.

De foto’s ontvang je na de fotosessie op hoge resolutie zonder logo, en op lage resolutie met logo. De foto’s op hoge resolutie zijn geschikt voor eigen gebruik. De lage resolutie bestanden mogen ingezet worden op bijvoorbeeld social media.

De foto’s van de fotosessie worden verder in mijn beschermde archief bewaard, waardoor je ook 1 of 2 jaar na de fotosessie nog een bestelling kunt doen.

Veelgestelde vragen

Nee, dat is absoluut geen probleem. Je kunt er in dat geval voor kiezen om of een mooie halsband aan te doen of een dunne jachtlijn. De lijn aan de halsband of de gehele jachtlijn kan ik dan later in photoshop verwijderen, zodat deze op de foto’s niet meer zichtbaar is. 

De agenda loopt vaak snel vol. Boek daarom ongeveer 2 maanden voor het laten plaatsvinden van de fotoshoot met jouw hond.

Bij spoedgevallen, zoals bijvoorbeeld het op korte afscheid moeten nemen, kun je mij altijd een mailtje sturen met de vraag of er eerder nog een mogelijkheid is in de agenda. Soms kan ik wat afspraken verschuiven of heb ik nog een gaatje vrij waarin we de fotosessie dan kunnen plannen. 

Jazeker! Cadeaubonnen zijn ontzettend leuk om te geven en beschikbaar tegen ieder gewenst bedrag (vanaf €25,-). De fotosessie of het tegoed kan dan besteed worden wanneer de ontvanger van de bon dit wil. Exclusief eventuele verzendkosten.

Het weer is een belangrijke factor tijdens de fotosessie of workshop. En helaas kent Nederland niet alleen maar zonovergoten dagen. Wanneer het extreem slecht weer is bekijken we daarom samen of we het door laten gaan of niet. Kan het niet doorgaan, dan plannen we samen direct een nieuwe datum.

Dat is geen probleem! Of de dieren ook samen op 1 foto kunnen hangt af van de situatie en de dieren zelf. Voor sommige dieren is dit geen probleem, maar anderen hebben een grote persoonlijke zone en gaan niet graag met een ander dier op de foto. Samen kunnen we vooraf even bekijken of het mogelijk is om 2 of meer dieren op 1 foto vast te leggen. 

Absoluut! Ik ben voor diverse diensten in te huren. Zo fotografeer ik bijvoorbeeld ook bruiloften, voor bedrijven en doe ik beeldbewerking voor andere bedrijven en fotografen. Ben jij op zoek naar iemand voor een specifieke opdracht en spreekt mijn stijl je aan? Dan kun je altijd een mailtje sturen om de opties te bespreken.

Jazeker! Ik ben beschikbaar met mijn mobiele studio voor evenementen of bijvoorbeeld een open dag. Ook ben ik beschikbaar voor het fotograferen op beurzen of bij wedstrijden en keuringen. Wil je graag meer informatie hierover? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

De prijzen voor een fotoshoot met een hond staan niet online op de website. Benieuwd naar de tarieven? Vul dan vrijblijvend het contactformulier in zodat ik je alle informatie per mail toe kan sturen. 

Na het boeken van een fotosessie volgt even later de opdrachtbevestiging met daarbij een rekening voor de afgenomen diensten of producten. Deze rekening kun je per bank voldoen met alle gegevens die op de rekening te vinden zijn.

Natuurlijk, leuk zelfs! Ik ben gespecialiseerd in het vastleggen van de band tussen mens en dier. Heb je nog nooit eerder voor de camera gestaan? Dat is geen probleem. Ik zal je zo goed mogelijk begeleiden voor en tijdens de fotosessie. 

Ik reis voor honden fotografie door heel Nederland en België. Maar hier in de omgeving (Tilburg) ken ik de plaatsen en de lichtval het best. Met honden is het daarom het handigste als je richting Tilburg komt. Met honden die niet vervoerd kunnen worden is dit uiteraard een ander verhaal en zullen we per mail bespreken waar de fotosessie plaats zal vinden. 

Er zit op een fotosessie geen tijdslimiet. Maar gemiddeld duurt een fotosessie 1 tot 2 uur. 

Foscofotografie is aangesloten bij een stock archief. Dit houdt in dat de foto’s gemaakt tijdens fotoreportages aangekocht kunnen worden voor bijvoorbeeld kalenders, agenda’s of publicaties in magazines. Wil jij graag een beeld van foscofotografie gebruiken voor een flyer, magazine of ander druk- of publicatiewerk? Neem dan vrijblijvend contact op. 

Foscofotografie heeft het auteursrecht over alle gemaakte beelden tijdens een fotosessie. Dit houdt in dat ik ze ook mag inzetten voor bijvoorbeeld mijn portfolio, stock archieven of drukwerk. Wil je liever niet dat de foto’s van jouw fotosessie hiervoor gebruikt worden? Neem dan per mail contact met mij op.

Boek jouw fotosessie

Het invullen van het formulier is geheel vrijblijvend. De fotosessie is pas geboekt na verder mail contact en het vastleggen van een datum en locatie. Na het ontvangen van het boekingsformulier komen we dus eerst per mail in contact om de wensen te bespreken en de boeking wordt pas definitief wanneer dit vanuit beide kanten bevestigd wordt per mail.