ONLINE WORKSHOP PHOTOSHOP

Wellicht loop jij tegen bepaalde problemen aan tijdens het bewerken van je foto’s, probeer je een bepaalde sfeer te creëren maar lukt dit niet, of wellicht wil je gewoon graag je kennis vergroten? En misschien heb je wel helemaal nog geen kennis van photoshop en wil je het liefst gewoon graag een vliegende start maken? In al deze gevallen is een online coaching iets voor jou!

Regelmatig wordt mij gevraagd of ik tips heb voor het bewerken van foto’s, of hoe ik de hond toch zo uit het beeld laat springen? Photoshop en lightroom zijn fantastische programma’s om je foto’s net dat beetje extra te kunnen geven. Maar dan moet je wel weten hoe het werkt, en aan welke schuifjes en knoppen je dan precies moet draaien om tot een bepaald eindresultaat te komen.

CREATE.

Leer om bepaalde tools en technieken in te zetten tijdens het bewerken zodat je onderwerp straks van je scherm af spat!

Waaruit bestaat de workshop?

De workshop wordt afgestemd op jouw eigen wensen en voorkeuren. Vooraf aan de workshop hebben we contact over waar je al bekend mee bent, en vooral over wat je hoopt te gaan leren tijdens de workshop. Ook kun je mij vooraf vast 1 of 2 foto’s toesturen waar je op wilt oefenen tijdens de workshop. Aan de hand hiervan bereid ik een kort lesplan voor die ik met je doorloop tijdens de workshop. Uiteraard is het mogelijk om ter plekke extra vragen te stellen. Nadat we alles hebben behandeld is het tijd om zelf aan de slag te gaan. Tijdens het bewerken kijk ik mee op jouw beeldscherm om je zo direct te kunnen voorzien van hulp en tips. 

Hoe wordt de workshop gegeven?

De workshop wordt online gegeven via het gratis te downloaden platform Zoom. Je volgt deze workshop dus lekker vanuit huis of op je eigen werkplek. Fijn, want zo kun je gewoon gebruik maken van je eigen computer of laptop. Via het programma Zoom is het mogelijk om elkaars beeldscherm te bekijken. Op deze manier kan alles helder worden uitgelegd en kan er direct feedback worden gegeven op bewerkingen die we op dat moment aan het doen zijn. Door het gebruik van Zoom is het ook mogelijk om na de workshop nog een replay te ontvangen. Handig, voor als je even niet meer weet hoe het nu precies in zijn werk ging.

Before After
Before After Golden Retriever honden fotografie
Veel gestelde vragen

Je hoeft nog geen kennis te hebben van photoshop om een workshop te kunnen volgen. Wel heb je een goede internet verbinding nodig. Daarnaast ook de programma’s Adobe photoshop (en eventueel Adobe Lightroom), en Zoom (gratis te downloaden). Ook heb je een aantal foto’s nodig om te bewerken tijdens de workshop.

In principe is alles mogelijk. Denk hierbij aan diverse technieken voor het wegwerken van een halsband of lijntje, het werken met laagmaskers, het veranderen van kleuren of het volgen van mijn workflow. Nadat we bekeken hebben wat jouw niveau is stel ik een lesplan op waar jij het meeste van zult groeien. Uiteraard is het mogelijk om al je wensen aan te geven vooraf aan de workshop.

Daar kan ik vrij kort over zijn, namelijk; nee. De eindresultaten zijn altijd afhankelijk van een hoop verschillende factoren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je huidige niveau, de apparatuur die je gebruikt, een eigen stijl en de lichtomstandigheden in een foto. Wel leer ik je diverse technieken die ik zelf ook gebruik waarmee je jouw eigen stijl en bewerkingen verder kunt ontwikkelen. 

Dat is zeker mogelijk! Tot een maand na de workshop ben ik nog beschikbaar om je te helpen bij korte vragen die betrekking hebben tot de workshop. 

Na de workshop ontvang je een replay van de Zoom-sessie zodat je alles nog eens op je gemak kunt terugkijken. Ook krijg je toegang tot een afgeschermde pagina met daarop korte demo video’s van een aantal photoshop technieken die we tijdens de workshop hebben behandeld. 

Bij een portfolio review bekijken we samen het portfolio wat jij normaliter aan je klanten laat zien. Dit kan via je website, of door het versturen van de beelden via bijvoorbeeld WeTransfer. Samen analyseren we de foto’s en bekijken we wat er beter kan zodat je meer klanten kunt gaan aantrekken. Ook bekijken we samen je gehele website (of social media) om zo wat verbeteringen aan te kunnen brengen.

De workshop vindt bij voorkeur plaats op een doordeweekse dag tijdens werktijden. Is dit niet haalbaar voor je? Dan is ook een keer in de avond of in het weekend geen probleem. Er geldt dan wel een toeslag op de workshop prijs.

Foto gemaakt door @saskiabphotography (instagram). Shot out of Camera.
Bewerking door Foscofotografie

INVESTERING

Omdat ik je graag een passend en volledig aanbod wil bieden is het mogelijk om te kiezen tussen drie verschillende pakketten. Hieronder vind je meer informatie over deze pakketten. In termijnen betalen is niet mogelijk. De genoemde prijzen zijn exclusief btw

Workshop

Photoshop
235 1,5 tot 3 uur
  •  

Extra review

Portfolio
85 Digitaal rapport + hulp
  •  

Pakket

compleet
295 Workshop + review
  •  

Toeslag afspraak avond € 25,- ex. btw.    |    Toeslag afspraak weekend € 50,- ex. btw.

Boek jouw workshop

Het invullen van het formulier is geheel vrijblijvend. De workshop is pas geboekt na verder mail contact en het vastleggen van een datum en tijdstip. Na het ontvangen van het boekingsformulier komen we dus eerst per mail in contact om de wensen te bespreken en de boeking wordt pas definitief wanneer dit vanuit beide kanten bevestigd wordt per mail. 

Before After
Before After