Lotte van Alderen dierenfotografie

Lotte van Alderen

Mijn naam is Lotte van Alderen, het gezicht achter Foscofotografie. Helemaal gek van dieren, begon ik zo’n 10 jaar geleden met het maken van mijn eerste foto’s. Inmiddels ben ik afgestudeerd in de richting dierenverzorging en besloot ik om fulltime te gaan genieten van mijn allergrootste passie; fotografie.

Tot op heden heb ik nog geen enkel moment spijt gehad van dit besluit en geniet ik met volle teugen van mijn werk en alles wat daarbij komt kijken. Ik vind het heerlijk om mensen blij te kunnen maken en hen een mooie blijvende herinnering en ervaring te kunnen geven.


Canon 5D MIV | Canon EOS 6D MII | Canon 70-200mm F2.8 III | Sigma 35mm F1.4 Art | Canon 85mm F1.8 | Canon 50mm F1.8 | Canon 24-105mm F4.0 | Sigma 105mm F1.4 ART

Stille genieter

Ik word ontzettend blij en gelukkig van een mooi warm avondzonnetje, een heerlijke wandeling door de duinen met mijn hond of een ritje te paard door het bos. Ik ben een stille genieter en kan momenten soms heel bewust en intens beleven. 

Yvette Baur heeft een van dat soort momenten prachtig weten vast te leggen in een korte pakkende video. En sja, dan zijn ineens echt alle clichés waar.. Beeld zegt zoveel meer dan woorden! Deze video laat precies zien wie ik ben en waar ik zo zielsveel van houd.

En natuurlijk

Puck

Lotte van Alderen Dalmatier dierenfotografie

Foto: Eliane van Schaik Photography

Puck is de beste collega die ik mij wensen kan! Een enorme clown, draak en hartendief, maar vooral ook een echt maatje. Ze is een 3,5 jarig Dalmatiër teefje die mij in veel manieren helpt binnen Foscofotografie.

Tijdens wandelingen met Puck krijg ik vaak veel nieuwe ideeën en doe ik inspiratie op. Maar buiten dat zorgt ze ook voor een lach op mijn gezicht als ik weer is iets te lang naar mijn beeldscherm heb zitten turen, of draagt ze bij in een lesvideo over bijvoorbeeld hondenfotografie.

Dalmatier bloemen hondenfotografie