Lotte van Alderen

Toen ik jong was ontwikkelde ik al een passie voor fotografie en mijn liefde voor dieren. En dan in het bijzonder honden. Met een achtergrond en opleiding in de honden beschik ik over veel kennis om ook een fotoshoot optimaal te kunnen begeleiden en zo de best mogelijke eindresultaten te behalen.

Inmiddels werk ik alweer 10+ jaar met onwijs veel plezier als hondenfotograaf en heb ik zeer veel ervaring met allerhande situaties en diverse hondenrassen. Jong, angstig, over enthousiast of erg eigenwijs. Iedere hond vereist zijn eigen aanpak om tot karakteristieke beelden te komen.

Met mijn eigen Dalmatiër Puck, waarmee ik in het bosrijke Kaatsheuvel woon, trek ik er regelmatig op uit om mooie en nieuwe fotolocaties te vinden. Ik word daarbij ontzettend gelukkig van een mooi warm avondzonnetje en het licht wat door de bladeren valt. Ik ben een stille genieter en kan momenten soms heel bewust en intens beleven.

Lotte van Alderen​

Toen ik jong was ontwikkelde ik al een passie voor fotografie en mijn liefde voor dieren. En dan in het bijzonder honden. Met een achtergrond en opleiding in de honden beschik ik over veel kennis om ook een fotoshoot optimaal te kunnen begeleiden en zo de best mogelijke eindresultaten te behalen.

Inmiddels werk ik alweer 10+ jaar met onwijs veel plezier als hondenfotograaf en heb ik zeer veel ervaring met allerhande situaties en diverse hondenrassen. Jong, angstig, over enthousiast of erg eigenwijs. Iedere hond vereist zijn eigen aanpak om tot karakteristieke beelden te komen.

Met mijn eigen Dalmatiër Puck, waarmee ik in het bosrijke Kaatsheuvel woon, trek ik er regelmatig op uit om mooie en nieuwe fotolocaties te vinden. Ik word daarbij ontzettend gelukkig van een mooi warm avondzonnetje en het licht wat door de bladeren valt. Ik ben een stille genieter en kan momenten soms heel bewust en intens beleven.

Passie voor honden

Al sinds jongs af aan ben ik gek met honden. Ik groeide op met een West Highland White Terriër, liet alle honden uit de buurt uit en als ik ergens op bezoek was kreeg vooral de hond des huizes mijn onverdeelde aandacht. Dit volgde zich op met snuffelstages bij de hondenschool en een opleiding gericht op dierenverzorging. Hierbij verdiepte ik mij extra in de hondengedragskunde en was ik vrijwel al mijn stages te vinden bij hondgerichte bedrijven zoals fokkers, hondenscholen en een hondenpension. Deze passie voor honden kunnen combineren met een andere hobby die zich al op jonge leeftijd ontwikkelde is natuurlijk een droom die uitkomt. 

Publicaties

Award | Dog photographer of the year 2019 3rd place puppy category

Magazines:
Zoom.nl Magazine
Digifoto pro magazine
Hondenmanieren Magazine
Hondenwereld Magazine
Penny Magazine

Boeken:
Gemeinsam unterwegs – Jeanette Przygoda
Schlau macht wau! – GansloBer & Krivy

Video:
Zoom.nl – ONE SHOT CHALLENGE
Zoom.tv – Your dreamjob serie
Fujifilm – yet to come

The Hantler

Leather camera gear

Samen met Birgit Holman ben ik de bedenker en mede-eigenaar van The Hantler. Bij The Hantler creëren wij unieke handgemaakte en gepersonaliseerde cameraharnassen geschikt voor iedere fotograaf. Wij richten ons op een praktische oplossing die duurzaam, comfortabel maar ook zeker stijlvol is. Naast de camera harnassen hebben we inmiddels een mooie collectie aan hoge kwaliteit lederen fotografie accessoires.

Samenwerkingen & Opdrachtgevers

Zoom.nl

''Stel: je wordt 's ochtends wakker, en je mag mee om rennende husky's in de natuur te fotograferen! Hoe gaaf is dat?! Het overkwam Lotte van Alderen, en dit is hoe ze het deed.''

Zoomin.tv

''Lotte is living the dream (and we mean THE dream) as an award-winning dog photographer. Here's how she transformed her hobby into a full-time career and what advice she has for people wanting to go after their own dream job.''

Zoom.nl

''Hoe maak je een mooie foto van je hond? In deze How It's Made gaan we samen met hondenfotograaf Lotte op pad en laat ze haar geheime trucjes zien!''