ONLINE training
stacking & referentie beelden

Soms kan het voorkomen dat je een te gekke foto hebt geschoten, maar de helft van het beeld wordt ingenomen door de eigenaar van de hond die net niet snel genoeg was om uit beeld te stappen. Wat doe je dan? Het is namelijk zonde om dat beeld zomaar in de prullenbak te gooien toch? In dat soort gevallen maak je gebruik van referentie beelden! En hoe dat precies werkt, leer ik jou in deze training!

Als je al wat verder gevorderd bent in de hondenfotografie, kan het ook wel eens zijn dat je wat meer uitdaging zoekt. Denk bijvoorbeeld aan het fotograferen van meerdere honden op één foto, of wellicht het vastleggen van een compleet nestje puppy’s. In dat soort gevallen kan het stacken van je beelden een belangrijke factor worden. Vaak worden de puppy’s uit een nestje namelijk apart van elkaar op de foto gezet en later in photoshop samengevoegd. Een bij het fotograferen van honden kunnen headswaps soms net dat beetje extra geven. Maar hoe doe je dat nu eigenlijk precies? Ook dat gaan we behandelen tijdens deze training!

STACKEN.

Leer hoe je het beste beelden kunt samenvoegen in Adobe Photoshop voor een naadloos resultaat.

Waaruit bestaat de TRAINING?

Tijdens deze training vertel ik je alles wat je moet weten over referentie beelden en het stacken (ook wel samenvoegen) van foto’s. Ik laat je vele voorbeelden zien en vertel je hoe en wanneer je referentie beelden maakt tijdens je fotoshoot. Ook laat ik je zien hoe je in photoshop referentie beelden gebruikt voor het weg werken van personen, handen of benen, lijntjes en andere ongewenste onderdelen.

Ook laat ik je zien hoe je doormiddel van focus stacking meerdere honden scherp kunt laten zien ondanks het gebruik van een groot diafragma en hoe je ‘head swaps’ kunt doen om een resultaat te bereiken zoals hier rechts wordt getoond. Als kers op de taart laat ik je ook zien hoe je een nestje pups het beste kunt fotograferen en deze later kunt samenvoegen in photoshop voor de perfectie familiefoto!

Hoe wordt de training gegeven?

De training wordt online gegeven via het gratis te downloaden platform Zoom. Je volgt deze training dus lekker vanuit huis of op je eigen werkplek. Fijn, want zo kun je gewoon gebruik maken van je eigen computer of laptop. Via het programma Zoom is het mogelijk om op mijn beeldscherm mee te kijken. Op deze manier kan alles helder worden uitgelegd en kun je bewerkingen die we op dat moment aan het doen zijn goed volgen. Door het gebruik van Zoom is het ook mogelijk om na de training nog een replay te ontvangen. Handig, voor als je even niet meer weet hoe het nu precies in zijn werk ging.

Veel gestelde vragen

Voor deze workshop heb je basiskennis van fotografie en Adobe photoshop nodig. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je weet hoe tools zoals de brush en de kloonstempel werken, maar heb je ook verstand nodig van het werken in lagen met laagmaskers.

Ook heb je een goede internet verbinding nodig en  de programma’s Adobe photoshop en Zoom (gratis te downloaden).

Dat is zeker mogelijk! Tot een maand na de workshop ben ik nog beschikbaar om je te helpen bij korte vragen die betrekking hebben tot de workshop. Ook kun je jouw eindresultaten doorsturen voor feedback.

Na de workshop ontvang je een link naar de replay van de Zoom-sessie zodat je alles nog eens op je gemak kunt terugkijken. Deze link blijft 30 beschikbaar na de training.

Jazeker, je kunt je gewoon aanmelden en de workshop via de replay op een later moment terugkijken. Het is dan enkel niet mogelijk om live vragen te stellen.

INVESTERING

 De genoemde prijzen zijn exclusief btw

online training

Stacken + Referentie
95,- 28-04-2021 | 19:30u
  • Groepsworkshop via Zoom
  • Specifiek gericht op stacken en refentie
  • Duur: 2 tot 3 uur
  • 30 Dagen replay achteraf

MELD JE AAN!

Heb je vragen over of deze training aansluit bij wat jij graag wilt leren? Of heb je wellicht nog andere vragen voordat je wilt boeken? Neem dan eerst contact op via: hello@foscofotografie.nl