Jaaroverzicht 2021

Voor mij is het jaar wederom voorbijgevlogen. Ondanks alle maatregelen mocht ik blijven genieten van mijn grote passie en werk fotografie. Onlangs moest ik eraan denken dat ik toen ik jonger was, ik ieder jaar een kort jaaroverzichtje maakte met wat foto’s en hoogtepunten die ik dat jaar had meegemaakt. Het leek mij daarom onwijs leuk om dit jaar weer eens te doen, er is immers een hoop leuks gebeurd! Bij deze dus een jaaroverzicht van 2021! 

Januari

Januari startten we in een lockdown. Blijf zoveel mogelijk thuis, maximaal 2 personen op bezoek, en ook buiten een maximale groepsgrootte van 2 personen. Dat vermoeilijkt het fotograferen van honden uiteraard. Ik mocht mijn vak nog uitvoeren, maar werd daarin wel beperkt door deze maatregel. Veel fotoshoots moesten erdoor worden verplaatst naar een later moment, maar anderen moesten doorgaan, zoals de shoots met Golden retrievers Epke & Abel, maar ook die van Rottweiler Tico. Beide helaas geen lange levensverwachting meer en kwamen daarom langs voor nog een mooi portret.

Golden Retriever honden fotografie
Golden Retriever Epke
Rottweiler Tico

Februari

Februari bracht in die duistere lockdown met avondklok direct een hoop licht en plezier. We kregen namelijk een prachtige week met sneeuwval en daar heb ik volop gebruik van gemaakt. Ik genoot van een hoop shoots in sneeuw met een aantal prachtige honden!

Tamaskan wolf hond dog photography
Tamaskan Wolf dog Anna
Tamaskan wolf hond dog photography
Tamaskan Wolf dog Anna
Weimaraners Jillz & Pixie met prachtig winters licht
Labradoodle puppy honden fotografie
Labradoodle puppy Harvey
Tamaskan Wolf dog Maegor
Broertje van Tamaskan Anna

Maart

In maart kwam alles langzam weer op gang. Zo begon ik deze maand met de eerste nest shoot van het jaar. Je vind een blog met alle foto’s uit deze shoot hier:

 Fotoblog: Nest sessie Labradoodle pups

Naast de nest shoots mocht ik ook nog wat reguliere shoots doen. Zoals die van puppy Fauve en een aantal shoots in de studio.

Norwich Terrier puppy honden fotografie
Norchwich Terrier puppy Fauve
Welsh Corgi Foscofotografie
Welsh Corgi Tygo

April

Ook in april volgde er weer een aantal fotosessies waaronder twee nest shoots. Heerlijk vind ik het om die kleine puppy’s te mogen fotograferen. Je kunt op die jonge leeftijd al zo goed zien dat alle puppy’s uit een nestje uniek zijn. 

Hovawart puppy's nestje Foscofotografie
Hovawart puppy's in de duinen
Australian Shepherd puppy's nestje Foscofotografie
Nestje Australian Shepherd puppy's

Mei

In mei nam ik even wat tijd en rust om alle voorgaande shoots af te werken. Maar er kwam wel twee fantastisch leuke puppy’s langs. Maak kennis met Siva & Sky, en pas op dat je niet smelt achter je scherm.

Cavelier king charles puppy foscofotografie
Cavelier King Charles Spaniel puppy Siva
Pomeranian puppy honden fotografie
Dwergkees (Pomeranian) puppy Sky

Juni

Al zoveel moois gezien en vast mogen leggen dit jaar en dan zijn we pas op de helft! Juni volgde ook weer met een aantal heerlijke shoots, waaronder de shoot met Kim en haar geliefde Labrador Retriever Otis. Het licht was zo ontzettend magisch mooi die avond. Ik kan er nog van nagenieten.

Labrador retriever honden fotografie
Kim en Labrador Retriever Otis in het prachtige avondlicht

JuLi

In de warme zomermaanden heb ik mij wat meer gericht op studiofotografie. Zo kwam bijvoorbeeld Anne langs met haar Windsprite Remus omdat ik een leuk projectje in gedachten had. En naast deze en nog wat andere fotosessies mocht ik wederom een schattig nestje vastleggen met ienieminie Chihuahua puppy’s.

Windsprite honden fotografie
Winsprite Remus in de studio
Chihuahua puppy foscofotografie
Chihuahua puppy portret

Augustus

Door naar augustus, het einde van de zomer nadert weer. Onder andere Teckel puppy’s Guus en Moos kwamen langs. Wat een schatjes zeg.

Dachshund / teckel puppy foscofotografie
Teckel pup Moos
Dachshund / teckel puppy foscofotografie
Teckel pup Guus

September

De maand van de bloeiende heide. Favoriet bij vrijwel iedere fotograaf. Voor mij breekt rond deze tijd van het jaar altijd een erg drukke periode aan. Het is druk met fotosessies, dierendag komt eraan en iedereen lijkt tegelijkertijd contact op te nemen voor shoots. Ik fotografeerde in deze maand ook nog een prachtig bruidspaar en stond met mijn studio in dierenspeciaalzaak Izzy te Boxtel. 

Border collie honden fotografie
Border collies Zorah & Ziggy
Samoyed husky bengal cat honden fotografie
Samoyeed Ori, Sneeuwbengaal Boo en Husky Odin
husky honden fotografie
Husky Odin
Friese Stabij puppy honden fotografie
Friese Stabij pup Systse

Oktober

Eind september kocht ik ook mijn nieuwe camera, de Canon R5. Door een samenwerking met Canon in 2020 raakte ik verknocht aan deze camera. En nu was het eindelijk zo ver dat ik er zelf volop mee kan fotograferen. 

Ook oktober is altijd een ontzettend drukken maand. Ik fotografeerde met mijn mobiele studio in de Intratuin in Rosmalen, werd gefilmd voor Fujifilm (daarover later meer) en gaf eenmalig de workshop nestfotografie. Allemaal ontzettend leuk, maar buiten deze bezigheden liepen ook de gewone shoots door en kleurde het bos langzaam prachtig oranje!

Terrier Mix Suki in de herfst
engelse stafford puppy's nest honden fotografie
Nestje engelse staffords tijdens de workshop nestfotografie

November

Het einde van het jaar nadert, het weer wordt slechter en ik ben vooral erg druk met het afwerken van de fotoshoots uit de twee vorige maanden. Maar ondertussen lopen de laatste herfstshoots gewoon door. Zo ook een nestshoot met Dalmatiër puppy’s. Het leek mij leuk te tellen hoeveel unieke Dalmatiërs ik al heb gefotografeerd in mijn Carrière. De teller kwam uit op precies 60! Nog maar 41 te gaan dus om de 101 te halen. Naast dit nestje fotografeerde ik ook nog wat andere knappe koppies, waaronder nog een Dalmatiër!

Dalmatier honden fotografie
Dalmatiër Chess
Oud duitse herder honden fotografie
Oud Duitse Herder Otto
Dalmatier puppy's nest honden fotografie
Nestje Dalmatiër puppy's

December

Voor mij altijd een maand om het jaar zo goed mogelijk af te sluiten. Ik probeer altijd te zorgen dat ik in het nieuwe jaar een frisse start kan maken en dat dus vrijwel alle shoots van het afgelopen jaar zijn afgerond. Desalniettemin mocht in nog wat heerlijke shoots doen en ik ging ik ook nog even met mijn eigen Dalmatiër Puck op pad. 

Ook had ik in het begin van de maand nog video opnames in samenwerking met Zoom.nl. Daarover waarschijnlijk in het begin van volgend jaar meer! Maar ik je vast vertellen dat het ontzettend leuk was om te doen!

Nova Scotia Duck Tolling Retriever Saartje
Dalmatier honden fotografie
Winter glow met mijn eigen Dalmatiër Puck

2021 - 2022

We eindigen het jaar wederom in een lock down. Zonder avondklok dit keer weliswaar maar mijn hart gaat alsnog uit naar alle ondernemers die gedwongen moeten sluiten. Gelukkig kan ik mijn werk voortzetten maar ook nu zijn we weer gebonden aan een groepsgrootte van maximaal twee personen. 

Wat volgend jaar gaat brengen is ook dankzij de pandemie natuurlijk een groot vraagteken. Maar ik hoop dat ik wederom weer een hoop van jullie viervoeters karaktervol mag gaan portretteren! Dat is wat ik het allerliefste doe. Maar naast het doen van fotosessies hoop ik op den duur ook de workshops en masterclasses weer te kunnen gaan organiseren. 

Laten we vooral allemaal duimen voor een gezond 2022 en een rustige jaarwisseling voor de hondjes. 

Ik zie jullie volgend jaar! 

Liefs Lotte

Deel deze blogpost:

Share on Facebook
Share on Linkdin
Share on Pinterest
Share on Whatsapp