Review Professional Line fotoboek Saal-Digital

Foto’s afgedrukt op hoge kwaliteit papier, met levendige kleuren en haarscherp. Mij kun je ervoor wakker maken! Ik was dan ook erg vereerd de professional line fotoboeken van Saal-Digital een keer uit te mogen proberen!

Ik maak vaak ieder jaar een nieuw portfolio fotoboek met daarin de gemaakte foto’s van het afgelopen jaar. Dit keer heb ik er echter voor gekozen om het wat grootser aan te pakken. Ik heb een lekker dik boek laten maken met al mijn beste foto’s tot op heden. 

Het Album

Het foto album wat ik mocht testen komt dus uit de professional line van Saal-Digitaal. Ik heb gekozen voor een 30x21cm groot boek met een acrylcover. Die cover is dus gemaakt van 5 mm dik acrylglas en zorgt, zoals ze zelf zeggen, voor een intense helderheid, schitterende kleuren en indrukwekkende diepte. Ik koos daarbij voor zwart kunstleer als omslag. Ook nam ik er een zwart kunstlederen bewaarbox bij om het album, maar voornamelijk het glas, te beschermen tijdens het bewaren. 

De foto’s worden gedrukt op hoge kwaliteit fotopapier. Ik koos voor mat papier omdat ik dat persoonlijk erg mooi vind. Bij Saal-digital maken ze daarnaast altijd gebruik van een lay-flat binding waardoor ik het aandurfde om ook wat foto’s over het midden van het boek heen te laten lopen. 

5mm dik acrylglas als cover

Het bestellen

Voor het maken van het fotoboek gebruikte ik de software van Saal-Digital. Ik maak vaker albums bij Saal-Digital en de software was dan ook niet nieuw voor mij. Maar ook als je nog geen ervaring hebt met de software is deze erg makkelijk in gebruik. Het enige waar je even rekening mee moet houden is dat de eerste en de laatste pagina tegen de cover worden aangelijmd. Dit wordt niet aangegeven in de software. Ik laat deze twee bladen altijd zwart zodat het geen verwarring geeft met het willen omslaan van de pagina. 

Zoals ik het album nu heb samengesteld zou dit mij €135,- euro gekost hebben. Dit inclusief de bewaarbox, het weglaten van een barcode (wat ik altijd een beetje een vreemd iets vind om voor te betalen trouwens), 56 pagina’s, een acrylglas cover en de verzending.

Nadat het ontwerpen klaar is wordt je album geupload en gecontroleerd. Vervolgens kun je door naar de volgende stappen van het bestelproces en daarna begint het wachten op het album. Ik had verwacht dat een flinke tijd zou moeten wachten omdat de albums in Duitsland handgemaakt worden. Maar binnen 2 weken werd het pakket al bezorgd. Wel zonder track & trace code wat ik dan persoonlijk wat jammer vind. Dat moet beter kunnen in deze tijd vind ik zelf. 

5mm dik acrylglas als cover en een mooie bewaarbox

HET EINDPRODUCT

Toen het boek binnen kwam en ik het voor het eerst kon doorbladeren heb ik heel eerlijk eventjes zitten glunderen. Wat een enorm goede kwaliteit heeft Saal-Digital afgeleverd! Dat mag natuurlijk ook wel voor de prijs die je er normaliter voor zou betalen. Maar jeetje, dit is waar je hart als fotograaf zijnde toch wat sneller van gaat kloppen!

De kleuren zijn perfect en de scherpte is abnormaal goed. De foto’s komen echt tot leven in dit album. De luxe bewaarbox geeft het geheel een extra luxe gevoel. Door de acrylglas cover en het dikkere fotopapier voelt het album vrij zwaar maar ook dat draagt toch wel bij aan dat luxe gevoel. 

Het enige wat mij persoonlijk toch wat tegenviel was die acrylglas cover. Ik denk dat dit een kwestie van persoonlijke smaak is want aan de kwaliteit ligt het niet. Echt uitleggen waarom het tegenvalt kan ik dan ook weer niet. Misschien omdat het snel stof aantrekt of toch iets te veel diepte geeft naar mijn smaak? Ik weet het niet precies. 

 

Indrukwekkend album

Ik ben ontzettend tevreden over deze lijn fotoboeken van Saal-Digital. Ik vind het eindresultaat enorm indrukwekkend en de scherpte van de foto’s is echt fenomenaal! Ik vind de prijs-kwaliteit verhouding daarom ook meer dan prima. Voor normale fotoalbums kies je toch vaak voor de gewone serie fotoboeken en als je dan een keer wilt uitpakken, dan is deze serie een enorme aanrader! Denk hierbij bijvoorbeeld als groot portfolio album zoals ik dat nu heb gedaan, als trouwalbum of als een herinneringsalbum aan je geliefde huisdier bijvoorbeeld. 

www.saal-digital.nl

Deel deze blogpost:

Share on Facebook
Share on Linkdin
Share on Pinterest
Share on Whatsapp