Honden trucjes waar iedere dierenfotograaf blij van wordt!

Je ziet ze vaak voorbij komen, van die foto’s waar je compleet bij weg zwijmelt omdat de hond er zo schattig op staat. Dat soort foto’s worden vaak mede mogelijk gemaakt door de fantastische trukendoos die de hond beheerst. Essentieel zijn ze niet voor wat mooie foto’s, maar het maakt het fotograferen wel een enorm stuk makkelijker. Wil jij jouw hond ook graag trainen tot het ultieme fotomodel? Dan mogen deze trucjes zeker niet ontbreken.

01. De basisoefeningen: zit, af en blijf

Als je hond kan zitten en liggen op commando worden de foto’s al snel een stukje veelzijdiger. Als de hond deze oefeningen ook nog eens enkele seconden op afstand kan volhouden geeft dat een hele hoop mogelijkheden! Ook als je zelf wat leuke foto’s met je telefoon wilt maken is het erg fijn als de hond dit beheerst! 

header

02. Op commando blijven staan.

Ik ben hier zelf een enorme fan van op foto’s. Het geeft honden vaak een mooie statige en krachtige uitstraling. En hoe makkelijk het ook klinkt, heel veel honden vinden dit echt heel erg moeilijk als ze dit nog nooit eerder hebben geoefend. 

Klik hier voor een video waarin wordt uitgelegd hoe je dit aan kunt leren.

03. Zwaaien / pootje geven.

Dit kunstje geeft dynamiek aan het beeld en het ziet er bovendien super schattig uit! Het geven van een een pootje is super leuk op foto’s van de hond en jou als eigenaar samen. En als je op afstand een pootje kunt vragen van de hond waardoor het net is of deze zwaait maakt dat het portret nog net wat specialer dan een gewone zit-foto.

Klik hier voor een video waarin wordt uitgelegd hoe je dit aan kunt leren.

Jack Russel honden fotografie

04. Head down

Dit trucje is echt om bij weg te smelten! Met het hoofdje plat op de grond komen die prachtige ogen van jouw hond nog mooier uit op de foto. Wedden dat iedereen spontaan verliefd wordt?!

Klik hier voor een video waarin wordt uitgelegd hoe je dit aan kunt leren.

05. Pootjes op een boomstam

Boomstammen zijn er vaak meer dan genoeg in het bos. Extra tof als jouw maatje daar met zijn voorpootjes, of misschien wel met al zijn poten bovenop kan staan of liggen. Dit kost de hond wat balans, dus oefenen is een must. 

06. Iets vasthouden

Hoe lief als jouw hond met Valentijn een roos in zijn bek kan vasthouden, of een bordje met jullie zwangerschaps- of trouwaankondiging erop! Met een trucje als dit zijn de mogelijkheden oneindig! Puppy’s doen dit vaak uit nieuwsgierigheid, volwassen honden vinden het al wat moeilijker zodra het voorwerp iets anders is dan een balletje of flostouw.

Klik hier voor een video waarin wordt uitgelegd hoe je dit aan kunt leren.

Norwich terriër puppy Foscofotografie honden fotograaf

07. Buigen

Een speelse pose die ook een leuke dynamiek in de foto kan geven. En extra leuk wanneer je hem kunt combineren met het commando head down of voor de extreem gebalanceerde honden: op een boomstam!

Klik hier voor een video waarin wordt uitgelegd hoe je dit aan kunt leren.

Border Collie portret honden fotografie

08. Opzitten / Beertje

Ook deze oefening krijgt pluspunten voor schattigheid! Het is een wat lastigere oefening om je hond aan te leren, maar ook buiten een fotoshoot steel je hiermee samen met jouw hond de show!

Klik hier voor een video waarin wordt uitgelegd hoe je dit aan kunt leren.

09. Dicht tegen elkaar aan zitten, liggen of staan

Om meerdere honden samen mooi op de foto te zetten is het voor een fotograaf ontzettend fijn als de honden al vaker geoefend hebben met het dicht tegen elkaar aan zitten, liggen of staan. Voor een hond kan het ongewoon zijn om in de persoonlijke zone van een andere hond te komen. Het is dus fijn voor de hondjes als dit wat meer vertrouwd wordt zodat het tijdens de fotosessie een fluitje van een cent wordt. Wel moet het voor de hondjes leuk blijven natuurlijk, dus als een hond het echt niet prettig vindt, dan roepen we als alternatief photoshop to the rescue!

Border collies foscofotografie honden fotograaf

10. Knuffelen

Ook hier hetzelfde verhaal als bij nummer 09, niet alle honden vinden dit trucje even prettig. Maar als je honden er oke mee zijn, dan is dit toch wel de allerschattigste pose ooit!

Klik hier voor een video waarin wordt uitgelegd hoe je dit aan kunt leren.

honden trucjes - hondenfotografie

Denk er aan dat het vaak wat tijd kost om verschillende trucjes aan te leren bij je hond. Neem hier dus ruimschoots de tijd voor zodat je ze op een correcte en juiste manier kunt aanleren. Wanneer een hond een commando al langere tijd beheerst zal het voor hem of haar makkelijker zijn deze op een vreemde plek uit te voeren. En last but nog least, zorg ervoor dat het een feestje blijft voor de hond! Het aanleren, oefenen en uitvoeren van al die leuke trucjes is vaak erg intensief voor een hond. Veel beloningen, pauzes en op tijd stoppen (ook tijdens een fotosessie) zijn dus van essentieel belang! 

Veel plezier met oefenen! 

Deel deze blogpost:

Share on Facebook
Share on Linkdin
Share on Pinterest
Share on Whatsapp